6 Reason nape best bila korang single


Ni bg yg single je lah....bg aku single is ok what ..rasa sunyi pasti akan ada...lg2 sblm ni kita pernah ada teman ambil berat tp korang pikirlah kan...dgn adanya 6 reason nih....nikmatilah hari2 single korang dgn sempurna  hehehe
1. Bebas  berdikari

Jika terasa ingin membeli belah, jangan fikir lama-lama.korang pg jer... Dengan kebebasan yang ada, korang boleh membuat apa sahaja yang korang  suka,  sama ada menonton wayang romantiks seorang diri atau ke salun kecantikan tanpa perlu inform pakwe / makwe korang btl kan..ala aku tahu setiap pakwe makwe kena report dl bila nk g mana2 kan...jangan nk tipu..hehehe... kalau nk lg fun pergilah ke salun dan dapatkan nasihat tuk tukar stail rambut baru.... Bukan sahaja kebebasan ini dapat memberi korang ruang untuk membuat perkara yang diinginkan, korang juga dapat berkenalan dengan lebih ramai rakan baru tanpa perlu risau boyfriend berasa cemburu ye tak????
2. Jadi rakan yang baik

Bila tanpa kekasih di sisi, korang mempunyai banyak masa berkualiti bersama  sahabat dan rakan-rakan . Korang  boleh ke spa bersama-sama dan mengadakan jamuan kat rumah ke? ok x cadangan aku hehehe.... Bukan sahaja mengeratkan hubungan malah memberi peluang mengenali diri dan rakan yg selama ni korang abaikan...
3. Lebih banyak masa berkualiti di rumah

mak ayah  sering terasa keseorangan apabila anak gadis atau anak terunanya  sudah besar dan mempunyai boyfriend terutamanya apabila anak-anak sudah bekerja dan mempunyai rumah sendiri. Kalau korang single, lebih banyak masa boleh diluangkan bersama mereka di rumah...betulkan... Sama ada makan malam bersama atau berbual-bual di hujung minggu cukup bermakna kepada mak ayah  korang kan...lg bagus meluang msa dgn mereka berdua. Bukan itu sahaja, korang pon  ada byk masa  membantu ibu mengemas rumah , memasak atau menolong ayah mencuci kereta. Hubungan kekeluargaan akan lebih erat....percayalah cakap aku ....lg awesome kannn luangkan masa dgn makayah..
4. Kuat keuntungan dengan part-time

Dengan banyak masa terluang, cuba korang buat kerja part-time contoh mcm keja kt MatD atau KFC ke... Bukan sahaja memberi wang lebih malah berpeluang berkenalan dengan orang baru.dan mungkin pakwe baru atau  mungkin korang bertuah bertemu teman baru yang berkongsi minat yang sama..sape tahu kan....hehehehe.....
5. Jimat kos

Bila berdating, perbelanjaan surelah akan meningkat kan...kan... Bila single, perbelanjaan yg tu boleh dijadikan simpanan dan digunakan untuk aktiviti yang diinginkan yg best seperti melancong ke luar negara atau membeli gajet baru ke hehehhe..... korang  boleh memilih untuk makan fast food dan pulang ke rumah menikmati makanan mak...lg best kan...masakan mak la paling sedap di dunia kan... Bukan itu sahaja, korang tidak perlu keluarkan bajet untuk hari2 spesel seperti hari kekasih, hari jadi pakwe korang dan sebagainya....kan jimat sgt tu......
6. Kurang beban tanggungjawab

Korang tidak perlu risau sama ada rakan-rakan boyfriend sukakan korang atau tidak.  Dengan menjadi single, korang hanya perlu bertanggungjawab pada diri sendiri dan menikmati kehidupan single yg free yehaaaa..... Segala keputusan terletak di tangan korang dan tak rasa gusar atau bimbang memikirkan  hati pakwe korang yg kdg2 memeningkan kepala   penat  kan menjaga hati if dpt pakwe yg kdg2 tak menjaga hati korang....ecehhh mcm ayat frust jer....hehehehe

oklah itulah tip2 reason for single ....tu kira tip ke ape..hehehe..takdelah tu cuma reason aku bila korang rasa sunyi sepi time single ....buatlah kerja yg berfaedah skit...nikmatilah hari2 single yg best ....bersyukurlah masih di kelilingi oleh family dan sahabat yg selalu temankan korang kan...oklah daaa.....


Manja 

27/12/2012

2 comments:

araa cruch said...

TENGKIUU KERANA SHARE TIPS .. sebagai seorang gadis yang single sy sokong akak 100% .. sy tak kan mencari .. tak akan mengharap sbb saya fobia ,trauma dgn cinta :) ilove to be single .

pitworkgirl said...

hai araa...xpelah if awak selesa single, let be a single and Jodoh itu sudah ditetapkan..suma itu akan mematangkan awak..jgnlah fobia...insyaAllah akan ada jodoh yg baik tuk awak :)