dalam diam


Berputik dalam diam
Cinta suci kupendam
Kasihku nan membara
Malu atasi segala
Tak pernah ku cuba bersuara

Kita sering bersama
Tanpa mengungkap cinta
Arah dan minat sama
Dan aku jadi lupa
Kita hanyalah teman biasa

Engkau terlalu istimewa
Buat ku tiada celanya
Dikau tampan idaman semua

Tapi kucuma gadis desa yang setia
Cinta dan diriku jadi pinggitan hati
Masih adakah ruang buat diriku
Mengecap bahgia bersamamu

Akan kusetia menunggu
Ucapan cinta kasihmu
Di saat aku tersiksa begini
Fahamilah sayang

saya doakan awak bahagiaSemua manusia penah rasa suka pd seseorang termsk saya sendiri ,  naluri manusia kan ...perasaan yg dtg dari Allah ...Anugerah  dari Allah ....bila kita suka pd seseorang , automatik perasaan itu akan indah ....kita akn tersenyum sendiri bl kita teringatkn orang yg kita suka , bila die suka reply sms walaupon hanya 1 perkataan , rasa hati tu berbunga2 .... betul tak? tp igtlah ...kdg2 orang yg kita suka , jgnlah harap yg die akan suka kt kita jgk ....perkara itu kdg2 jarang terjadi , biar ia terjadi dgn sendiri .


Andai kata die x dpt bls cinta kita , jgnlah terlalu sedih , percayalah jodoh pertemuan ajal maut semuanya di tgn Allah , lebih indah kita doakan yang terbaik buat dirinya ...Mgkn 1 ari nanti kita akan temui insan yg blh membahagiakan kita ....Kdg2 sesuatu yg kita suka , blm tentu ia adalah elok tuk kita , kdg2 sesuatu yg kita tak suka , blm tentu ianya tidak elok pada kita ...Jgn terlalu menyukai dan membenci sesuatu ......Sentiasa berdoa pada Allah  dan andai kata dia tertulis di luh mahfuz adalah tuk diri kita .....Ianya akan milik kita jua ....percayalah Allah akn menjanjikan yg terbaik buat diri kita sekiranya kita sll bersangka baik padaNya .

Kdg2 bila kita suka pd seseorang  , kita melakukan perkara2 yg kdg2 di luar batasan kita ...segala2nya indah bg kita ... percayalah berdoa dan terus berdoa ...Jika dia ditakdirkan utk kita , Allah akan satukan kita dgn orang yg kita suka dan sayang ...Serah segalanya pada Allah..Doakan yg terbaik buat orang yg kita suka ....

InsyaAllah ....
* igt lah , apa2 pon jgn lupa ....letakkan Allah yg teratas di dlm hati kita .....


Manja


27/04/2012