Kesetiaan dlm perhubungan

Oh hati ,

Dalam sesebuah perhubungan , hati ini jika disakiti pedihnya bagai di siat seperti pisau ....Hati yg setia jika dikhianati akan rasa luluhlah dan akan rasa cinta itu bagaikan kejam ...Dunia ini terasa kosong dan gelap seolah2 esok tiada lagi ..

Dalam bercinta ataupon berkahwin , kesetiaan adalah sangat penting , hati siapa yang boleh menerima bila pasangannya telah menduakannya ....Ssh sebenarnya kita hendak mempertahankan cinta pada pasangan jika hati tidak  kuat  dgn godaan 2 yg datang ,biasanya kdg2 berlaku bila pasangan terjumpa orang lain dan akhirnya dia sanggup menduakan cinta ....Oh pedihnya hanya Allah yg tahu . Kdg2 kesetiaan itu rapuh bila godaan yg dtg terlalu kuat .Suami yg baik sanggup dibohongi , isteri yang setia sanggup dicurangi ..

Sebenarnya tidak semua begitu , cuma kdg2 dugaan dalam perkahwinan itu terlalu hebat ...Allah sentiasa menguji kita itu dgn pelbagai cara.... Jika kita rasa tidak kuat itulah penyebab berlakunya kes2 penceraian .Hati siapa yg sanggup dikhianati dan dipermainkan dan lebih2 lg bila dicurangi .

Hanya KEJUJURAN , KESETIAAN DAN KEIKHLASAN dlm sesebuah perhubungan yang akan menyuburkan rasa cinta kita pada pasangan. Dan selagi di hati kita ada ALLAH yg merajai hati , InsyaAllah kita tidak sanggup mengkhianati pasangan.....

Ingatlah CINTA pada ALLAH lebih kekal abadi.


p/s : dpt idea ini masa dlm keta on the way back to home serdang....tetiba je idea dtg hehehe ....


Manja

31/12/2011

10.48am

No comments: